Uluslararası Sağlık Turizmi Enstitüsü Başkanımız Dr. Fatih Seyran, Denetleme Kurulu Üyemiz Furkan Çoker ile birlikte Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu. Gülhane Sağlık Meslek Yüksek Okulu Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı’nın ev sahipliğini yaptığı buluşmanın ana teması “Uluslararası Sağlık Turizminde Türkiye’nin Rolü: Fırrsatlar ve Tehditler” olarak belirlendi.
Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yaşar Özgök, yaptığı açılış konuşmasında sağlık turizminin ülkemiz için önemine dikkat çekti. Özellikle sağlık profesyoneli olacak üniversiteli gençler açısından sağlık turizminin çok büyük bir istihdam fırsatı olduğunu dile getirdi. Özgök, “Ülkemizde giderek önem kazanan sağlık turizmi uygulamalarında önümüzdeki süreçte bizleri neler bekliyor, nasıl bir vizyon belirlemeliyiz, bunu hep birlikte tartışmalıyız. Bu noktada, bu konuda hem akademik çalışmaları bulunan hem de çok önemli bir enstitü kurarak sektörün gelişimine katkı sağlayan Dr. Fatih Seyran’dan gençler için sağlık turizminin önemini dinleyeceğiz. Ardından gençlere ilham olması için yine sizler gibi üniversite öğrencisi olan ve sağlık turizminde profesyonel çalışan Furkan Çoker’den sizler nerelerde hangi işlerde çalışabilirsiniz, bunları dinleyeceğiz” dedi. Özgök, Uluslararası Sağlık Turizmi Enstitüsü ile önümüzdeki süreçte başka ortak çalışmalar da yürüteceklerini sözlerine ekledi.
Açılış konuşmasının ardından sahneye çıkan Uluslararası Sağlık Turizmi Enstitüsü Başkanımız Dr. Fatih Seyran ise yapılan davet için öncelikle Özgök’e, Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokulu hocalarına ve öğrencilerine teşekkür ederek sunumuna başladı. Sağlık turizminde inovatif yönetime dikkat çeken Seyran, bu alanda gençler için dikey kariyere odaklanmanın önemine vurgu yaptı. Seyran, “Sağlık turizmi hizmetlerinden faydalanmak isteyen bireylerde daha en başta oluşan farklı beklentilerin söz konusu alanın gelişimi için doğal ve itici bir güç olduğu söylenebilir. Bunun yanında sağlık turizmindeki şaşırtıcı seçenekler de belki bu alana ilgisiz olan bireyler için bile cazip gelebilir. Sağlık turizminden daha hızlı, daha ucuz ve daha nitelikli sağlık hizmeti arayışında olan bireyleri tatmin etmek, eskiyi tekrarlamakla mümkün olmayacaktır. Bu yönüyle, sağlık turizmi uygulamalarında ortaya konan inovatif yaklaşımlar örgütlerin devamlılığı açısından sürükleyici bir rol oynayabilir. Sonuçta; sağlık turistleri için vaadedilen yenilikler, pazarın ve kapasitenin de genişlemesini sağlayabilir” ifadelerini kullandı.
Seyran’ın ardından sahneye çıkan Denetleme Kurulu Üyemiz Furkan Çoker ise “Sağlık Turizminde Kariyer Başlangıcı” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda üniversiteli gençlerin mezun olduktan sonra sağlık turizminde yapabilecekleri iş imkanları hakkında bilgiler verdi. Sağlık Turizmi sektöründe Dijital Pazarlama, Uluslararası Hasta Koordinatörlüğü, Muhasebe, İnsan Kaynakları, Devlet Teşvikleri ve AR-Ge gibi çalışma alanlarının özelliklerinden ve öneminden bahseden Çoker, kendisinin yaptığı çalışmalarla ilgili de öğrencilere bilgiler verdi.
Konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimine geçilirken, programın kapanış konuşmasını ise Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokulu öğretim görevlilerinden Dr. Fatih Orhan yaptı. Orhan, sağlık turizminde dijitalleşmenin ve yapay zekanın önemine dikkat çekerek, bu alanda yaptıkları akademik çalışmalar ve projeler hakkında da bilgiler verdi. Seyran ve Çoker’e teşekkür belgesi verilmesinin ardından, toplu fotoğraf çekimine geçildi. Programın ardından okulu gezen Seyran, günün anısına konuk defterini de imzaladı.
Uluslararası Sağlık Turizmi Enstitüsü olarak; bu faaliyetin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Dr. Fatih Orhan’a, okul müdür yardımcılarına ve koordinatör öğrenci Hatice Gürbüz’e ev sahiplikleri için teşekkür ederiz.