Türk Tıp Dünyası Kurultayı’ndayız

10. Türk Tıp Dünyası Kurultayı, Sağlık Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ve TÜSEB iş birliğiyle İstanbul’da düzenlendi. Kurultayda, “Afet Tıbbı” ve “Sağlığın Geleceği” temasıyla önemli konular ele alındı. Dünya çapında üst düzey üniversitelerden çok sayıda akademisyenin katılımıyla şekillenen etkinliğin, Türkiye’nin sağlık politikalarına da önemli katkılar sağlayacağı belirtildi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 10. Türk Tıp Dünyası Kurultayı’nda yaptığı açılış konuşmasında “Bu kurultay, sağlık alanında birlikte çözüm arayışına girmemizi, ortak sorunlarımıza yenilikçi çözümler geliştirmemizi mümkün kılarken, küresel sağlık sistemlerinin dayanıklılığını artırmaya yönelik bir iradenin de temellerini atmaktadır” ifadelerini kullandı.

Kurultayda TÜSEB Aziz Sancar Bilim, TÜSEB Teşvik ve TÜSEB Özel Ödülü’nü kazanan bilim insanlarına ödüllerini takdim edildi. Başarılı çalışmaları ile 2024 TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü’ne Doç. Dr. Canan Dağdeviren, 2024 TÜSEB Teşvik Ödülü’ne Doç. Dr. Fatih İnci ve 2024 TÜSEB Özel Ödülü’ne Prof. Dr. Sibel Ayşıl Özkan layık görüldü.

10. Türk Tıp Dünyası Kurultayı’nda “Afetlerde Sağlık ve Sağlığın Geleceği” Paneli de gerçekleştirildi. TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit KERVAN’ın moderatörlüğünde düzenlenen panelde, alanında uzman isimler afetlerde sağlık konusunu ve sağlığın geleceğini ele aldı. Panelistler arasında Washington Üniversitesi Küresel Sağlık Politikası Ortaklıkları Direktörü Prof. Dr. Enis Barış ve MIT Media Lab Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Dağdeviren, Birmingham Alabama Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhat Devrim Zengül yer aldı. Panel boyunca, afet dönemlerinde sağlık hizmetlerinin önemi ve yenilikçi sağlık yaklaşımlarının rolü tartışıldı.

Bir diğer panel başlığı ise “Şubat Depremleri ve Sağlık Hizmetleri” oldu. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Eray Çınar’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Şubat depremlerinin ardından sağlık hizmetlerinin önemi ve afet yönetimi konuları ele alındı. Panelde Türkiye Cumhuriyeti Tanzanya Büyükelçisi Mehmet Güllüoğlu, Miami Üniversitesi’nden Prof. Dr. Arman Dagal, AFAD İstanbul İl Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ve Türk Kızılay Afet Yönetimi Genel Müdürü Doç. Dr. Kurtuluş Açıksarı görüşlerini paylaştı. Panelde, afet dönemlerinde sağlık hizmetlerinin koordinasyonu ve geliştirilmesi üzerine önemli değerlendirmelerde bulunuldu.

Son derece verimli bir atmosferde gerçekleşen 10. Türk Tıp Dünyası Kurultayı’na Uluslararası Sağlık Turizmi Enstitüsü Denetleme Kurulu Başkanımız Doç. Dr. İsmail Şimşir de katıldı. Şimşir, yaptığı değerlendirmede “Bilimsel ve stratejik tartışmaların yoğun şekilde yaşandığı kurultayımızın ülkemizin sağlık politikalarına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Ülkemize hizmet etme noktasında hep birlikte, el birliğiyle, bilgi ve tecrübe paylaşımlarıyla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Diğer Yazılar

Yazıyı Paylaş: