Çankırı’da Tuz Terapisi ve Sağlık Turizmi İş Birliği

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) ve Çankırı Özel Karatekin Hastanesi, başta sağlık turizmi olmak üzere “Çankırı Kaya Tuzu”nun katma değerini yükseltmek adına iş birliğini güçlendiriyor.

Çankırı Özel Karatekin Hastanesi Genel Müdürü Taha Kurtça ve yönetimi, “Daha Güçlü Bir Nefes” projesine verdiği desteklerden dolayı ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’ye teşekkür ziyaretinde bulundu.

Projenin ilk etabının başarıyla tamamlandığını ve ilerleyen süreçte de her iki kurumun birlikte bu alanda katma değer üretmeye devam edeceğini ifade eden Rektör Çiftçi, “Yakın zamanda Karatekin Hastanesi ve üniversitemiz arasında imzalayacağımız protokolle bu alandaki iş birliğimizi daha da güçlendireceğimize ve kısa sürede başarılı çıktılar elde edeceğimize inanıyorum.” dedi.

Tuz terapisinin hem sağlık hem de ekonomik açıdan Çankırı’ya büyük katkılar sağlayacağını da belirten Rektör Çiftçi:

“Valimiz öncülüğünde başlatılan bu iş birliği sayesinde ilk önemli adımın atıldığını düşünüyorum. Kaya tuzunun hem şehrimiz hem de ülkemiz için önemli bir değer haline gelmesi adına çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Bu anlamda ilk olarak üniversitemiz bünyesinde bir haloterapi merkezi açmayı planlıyoruz. Pek çok insanımıza şifa vesilesi olacağını düşündüğümüz bu merkezimizin, aynı zamanda Çankırı’mız adına önemli bir cazibe merkezi haline de geleceğine inanıyoruz.”

Proje kapsamında Çankırı’ya gelen hastaların ilk günden itibaren ÇAKÜ akademisyenleri ve Karatekin Hastanesinin hekimlerinin ortak takibiyle tedavi edildiğini belirten Genel Müdür Taha Kurtça “Proje aşamasında her iki kurumun uzmanları sürekli görüş alışverişinde bulundular. Bu projeyi, Çankırı tarihine geçecek önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Tuz terapisinin dünyada başarılı örnekleri var ve biz de kurumlarımızın desteğiyle başarılı bir model oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.

Ziyaret, iki kurum yetkililerinin karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi.

Kaynak: ÇAKÜ

Diğer Yazılar

Yazıyı Paylaş: