Sağlık Turizminde Örgütsel Yönetim Süreçlerini Değerlendirdik

Uluslararası Antalya Sağlık Turizmi ve Eğitimi Derneği (UASTED), 21 Eylül 2024 tarihinde İstanbul Bakırköy’de, “Sağlık Turizminde Gelecek Misyonu” konulu bir çalıştay düzenledi. Bakırköy Yeşilköy’de bulunan Tarihi Halil Paşa Yalısında düzenlenen çalıştaya yerli ve yabancı çok sayıda davetli katıldı.

İstanbul Bakırköy’de sağlık turizminin geleceği ve sektördeki imajı bozan işlerin masaya yatırıldığı çalıştay tamamlandı. Çalıştayda, merdiven altı kuruluşlar ve buna bağlı olarak yapılan karalama kampanyaları masaya yatırıldı. Türkiye’nin sağlıktaki büyük gücünün de konuşulacağı çalıştayda bu gücün sektöre daha fazla nasıl yansıtılabileceği anlatıldı.

Çalıştay kapsamında yapılan ilk panelde konuşmacı olarak yer alan Uluslararası Sağlık Turizmi Enstitüsü Başkanımız Dr. Fatih Seyran ise “Sağlık Turizminde Örgütsel Yönetim” başlıklı bir sunum yaptı.

Sağlık turizminde gerçekleştirilen başarılı bir örgütsel yapılanmanın adeta bir çarpan etkisi oluşturduğuna dikkat çeken Seyran, “Sağlık turizmi örgütleri, her ne kadar farklı bir sınıfın çatısı altında olsa bile, amaç ve hedefleri açısından incelendiğinde başka sınıftaki sağlık turizmi örgütleri ile benzer özellikler taşıyabilmektedir. Sağlık turizmi örgütlerinin birbiriyle bağlantılı olması, farklı sorumluluk ve nitelikteki personelin iş dağılımlarının çeşitliliği, uzmanlaşmış kişilerin gerekliliği ve kişilere özel teşhis ve tedavi hizmeti sunulması sonucunda karmaşık ve matriks bir örgütsel yapı ile karşılaşılmaktadır. Bilim ve teknolojide hızlı değişimler yaşanması uluslararası sağlık hizmetlerine olan ulaşımı kolaylaştırıyor olsa bile sağlık turistlerinin beklenti ve taleplerini de artırmaktadır. Bunun yanında rekabet şartlarının zorlaşmasıyla birlikte bu alanda fark oluşturabilmek ve küresel ekonomide sürdürülebilir avantajlar sağlayabilmek için sağlık turizmi örgütlerinin önemli ve doğru kararlar vermesi gerekmektedir. Bu bağlamda sağlık turizminde örgütsel yapıların ve yönetim süreçlerinin değerlendirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır” şeklinde konuştu.

Uluslararası Sağlık Turizmi Enstitüsü olarak bilimsel ve akademik temelli çalışmalara her zaman destek vermeye hazır olduğumuzu ifade eden Başkanımız Dr. Fatih Seyran, “Programı düzenleyen Uluslararası Antalya Sağlık Turizmi ve Eğitimi Derneği Başkanı Sayın Dr. Mehmet Kanpolat’a ve TehePrime kurucusu Sayın Salih Kutluk’a teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Diğer Yazılar

Yazıyı Paylaş: