Reşan ARLIER

Danışma Kurulu Üyesi

Reşan Arlıer; 6 Ekim 1976 tarihinde Adana’da doğdu. 1995 yılında Çukurova Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nden mezun oldu. 2013 yılında Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği alanında lisans eğitimini tamamladı. 2016 yılında Toros Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Endüstri Mühendisliği yüksek lisansını tamamlayarak yüksek mühendis unvanını elde etti Sağlık sektöründe AR-GE, inovasyon, yalın yönetim , enerji verimliliği ve proje yönetimi alanlarında derinlemesine uzmanlık geliştirmiştir.

Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü (TÜSKA) denetçisi olan Arlıer, halen Enerji Bakanlığı’nda Enerji Yöneticisi olarak görev yapmakta ve Adana Valiliği ile Adana Şehir Hastanesi’nde enerji yönetim süreçlerini yürütmektedir., Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nde AR-GE ve Proje Koordinatörü olarak çalışmaktadır. Bunun yanında yalın hastane uygulamaları, sağlık projeleri ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak yalın dönüşüm danışmanlığı ve Kaizen İnstitute Kaizen koçluğu görevlerini üstlenmektedir. Aynı zamanda iş dünyasında birçok girişimciye mentörlük yapmaktadır.

2011 yılında “Engellilere Hayat Projesi” ile NTV’nin “Bir Fikrin mi Var?” yarışmasında finalistler arasında yer almıştır. Engelsiz Hastaneler Projesi ile Sağlık Bakanlığı tarafından ödüllendirilmiştir. 2017 yılında sağlık turizminde “Sağlığın Arapçası” ve nitelikli iş gücü eğitimleri gibi projelere liderlik etmiştir. Sivil toplum kuruluşlarında etkin roller üstlenmeye devam etmektedir. Dört kitaba ve bir faydalı model patentine imza atmıştır. 80’den fazla projeyi başarıyla yazma ve yürütme deneyimine sahiptir. Evli ve dört çocuk annesidir.