Sağlık Turizminde Küresel Fırsatları Konuştuk

TOBB ETÜ Mezunlar Derneği tarafından düzenlenen “Sağlık Turizminde Küresel Fırsatlar” sempozyumu 23 Eylül 2023 tarihinde TOBB İstanbul Plaza’da gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen konuşmacılar ve konuklar sağlık turizmi hakkında kapsayıcı bilgileri paylaşma fırsatı buldu. Uluslararası Sağlık Turizmi Enstitüsü Başkanımız Dr. Fatih Seyran ve Genel Sekreterimiz Av. Betül Ekici’nin de katıldığı sempozyum kapsamında konuşmacılar tarafından sekiz ana başlıkta sunumlar yapıldı:

1- Sağlık Hizmetlerinde Kalite, Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik
2- Hasta Memnuniyetinin Sağlanması İçin Yapılması Gerekenler
3- Kadın Sağlıkçıların Sağlık Hizmetlerindeki Önemi
4- Ticaret Bakanlığı’nın Sağlık Turizmi Perspektifi ve Devlet Destekleri
5- Sağlık Şirketlerinde Liderlik ve Üst Düzey Yönetim
6- Sağlık Turizmi Şirketlerinde Markanın, Eğitimin önemi
7- Sağlık Hizmetlerinde Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet Nasıl Önlenir?
8- Sağlık Turizminde Seminerlerin, Fuarların ve Yarışmaların Önemi

Sempozyum kapsamında “Sağlık Turizminde Örgütsel ve İnovatif Yönetim” başlıklı bir sunum yapan Uluslararası Sağlık Turizmi Enstitüsü Başkanımız Dr. Fatih Seyran, konuşmasında “Son derece dinamik bir süreci kapsayan sağlık turizminin çeşitli açılardan sürekli ve haklı olarak bir yenilik arayışı içinde olması bekleniyor. Çünkü değişen dünyada yeniliğe açık, proaktif, hoşgörülü ve iş birliklerine önem veren örgüt yönetimlerine ihtiyaç duyuluyor. Bu yönetimler için daha çok değişim ve yenilikler konusunda risk alınması teşvik edilmelidir. Sağlık turizminde cesaret en önemli beşeri sermayemiz olabilir. Bunun yanında bu süreçte olası başarısızlıklarımızı bir kayıp olarak değil, bir öğrenme fırsatı olarak değerlendirmeliyiz. Değişimin ve rekabetin hızı ise sağlık turizmi örgütlerinde inovasyonu kaçınılmaz kılmaktadır. Özellikle dijital dönüşüm, sağlık turizminde ülkeleri daha yenilikçi olmaya ve yeni teknolojileri daha fazla kullanmaya zorlarken, sağlık turistlerinin beklentilerinin de artmasına neden olabilmektedir” ifadelerine yer verdi.

Uluslararası Sağlık Turizmi Enstitüsü olarak; programa ev sahipliği yaparak sağlık turizminin gelişimine katkı sağlayan TOBB ETÜ Mezunlar Derneği İstanbul Şube Başkanı İslam Alayabeyoğlu’na, Avrupa Medikal Turizm Uzmanı Natalia Strokovska’ya ve Businesstanbul Yatırım Platformu Başkanı Ahmet Çağrı Karamısır’a teşekkür ediyoruz.

Diğer Yazılar

Yazıyı Paylaş: